Starten met krachttraining? Dan is dit de plek! Bij BodyResults kun je gemakkelijk starten met krachttraining. Bij deze vorm van fitness wordt het lichaam versterkt met behulp van gewichten. Lees hier alles over krachttraining en kijk of deze vorm van fitness iets voor jou is!

Direct starten

Wat is krachttraining?

Krachttraining is een lichamelijke training waarbij je het lichaam versterkt met behulp van gewichten. Het zorgt voor een hogere en verbeterde spierkracht, power, snelheid, spier uithoudingsvermogen, motorisch vermogen en balans. Kortom, krachttraining is een activiteit die de spieren verstevigd. Een andere benaming voor deze vorm van fitness is weerstandstraining. Het is geschikt voor iedereen die fitter, sterker en gezonder wil worden!

Hoe werkt het?

Bij krachttraining belast je je spieren. Hierdoor creëer je kleine scheurtjes in de spiervezels. Deze worden vervolgens door je lichaam hersteld. Je lichaam wil zich vervolgens voorbereiden op de volgende belasting van de spieren en daarom worden de scheurtjes tot boven het oude niveau hersteld. Ze worden dus steeds iets sterker gemaakt. Door dit te herhalen, worden je spieren dus steeds sterker en groter op lange termijn. Het is hierbij wel heel belangrijk om voldoende rust te nemen. Het herstellen van de spiervezels kost namelijk tijd. Je lichaam heeft meestal tussen de 1 en 3 dagen tijd nodig om te herstellen. Dit is afhankelijk van je leeftijd, de grootte van de ontwikkelde spieren en de intensiteit van de training. Na deze tijd zijn je spieren dus iets sterker geworden dan voor de training!

Wat zijn de voordelen van krachttraining?

 • Je wordt fit en gezond
 • Het geeft zelfvertrouwen
 • Helpt bij verlagen van bloeddruk
 • Je wordt sterker en ontwikkelt spieren
 • Verkleint de kans op diverse aandoeningen op latere leeftijd
 • Je ontwikkelt je spierweefsel en dit zorgt ervoor dat je sneller vet verliest
 • Beginnen met krachttraining?

  Denk je dat krachttraining echt iets voor jou is? Dan kun je je inschrijven voor onze sportschool. Wij hebben bij BodyResults een trainingsruimte van ruim 1650 vierkante meter met de nieuwste apparatuur en materialen voor je klaar staan! Wil je meer informatie over deze vorm van fitness? Dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

  Contact opnemen

Ervaar BodyResults 7 dagen gratis

Probeer het zelf!

Ervaar 7 dagen gratis