1. Home
  2. Berichten
  3. Vanaf 16 september Dance Workouts van Julia van Enk!

Blogs

Vanaf 16 september Dance Workouts van Julia van Enk!

27 aug, 2020

Deze topper komt ons team versterken!!

Mijn naam is Julia van Enk. Sinds 2012 ben ik op professioneel niveau bezig met dans. Mijn dansvaardigheden omvatten de volgende dansstijlen: jazz, ballet, latin, tap, urban, modern en commercial. Momenteel geef ik danslessen bij Lucia Marthas Institute for Performing Arts en ga ik volgend jaar afstuderen aan de HBO bacheloropleiding ‘Docent Dans’ in Amsterdam. Wat ik belangrijk vind als docent is: creativiteit, enthousiasme en een goede voorbereiding.

Op dit moment is “ballet barre workout” een bekend fenomeen in Amerika. Het is een workout met ballet invloeden, met als focus; kracht, balans, houding en flexibiliteit. Naast de ballet workout is ook de “Latin dance workout” enorm in opkomst. De focus ligt bij deze workout meer op conditie.

Vanaf 16 september starten mijn lessen in de yoga/dans studio van BodyResults.

Woensdag
16.30 Ballet Barre Workout
17.30 Latin Dance Workout

Zondag
09.00 Ballet Barre Workout
10.00 Latin Dance Workout

Ballet Barre Workout
Lesduur: 60 minuten
Benodigdheden: barre, of klapstoelen, dansruimte en muziekinstallatie
Focus:Kracht, balans, houding, flexibiliteit, uithoudingsvermogen

Iedereen kan het! De Ballet Barre Workout is geschikt voor iedereen. Jong, oud, getraind en ongetraind. Je hebt er geen balletachtergrond voor nodig. Tijdens de lessen worden er variaties op de oefeningen gegeven, waardoor ieder individu kan trainen op zijn of haar niveau. We werken aan een fit lichaam, maar je leert ook een vloeiende en elegante manier van bewegen, met een betere houding als resultaat.

Fitness en ballet wordt gecombineerd tot een uitdagende workout op energieke muziek. De focus ligt op het verbeteren van kracht, balans, uithoudingsvermogen en flexibiliteit. Binnen de ballet workout methode komt elke spiergroep aan bod en wordt er na elke (kracht) oefening gestretcht.

Latin Dance Workout
Duur: 60 minuten
Benodigdheden: dansruimte en muziekinstallatie
Focus: Conditie, plezier, kracht

De Latin Dance Workout is ook geschikt voor iedereen. Jong, oud, getraind en ongetraind. Je hebt er geen dansachtergrond voor nodig! Tijdens deze les wordt er gewerkt aan een goede conditie en kracht. De deelnemers maken kennis met verschillende Latin-dansstijlen zoals: Salsa, Merengue, Bachata en Samba.

De Latin Dance les is doorgecomponeerd en loopt dus aan één stuk door. Perfect om de conditie te verbeteren en vet te verbranden. Iedere week worden er nieuwe passen aangeleerd en herhaald en al dansend wordt er een vaste choreografie opgebouwd. Dat sporten een feest kan zijn, dat bewijst deze Latin dance workout. Er wordt gebruikt gemaakt van opzwepende Latin muziek. De Latin dance workout is energiek, motiverend en uitdagend.